عفونت چشم زمانی رخ میدهد که میکروارگانیسمهای مضر (باکتریها، قارچها و ویروسها) به هر بخشی از کره چشم یا ناحیه اطراف آن حمله کنند. این ناحیه شامل سطح شفاف جلوی چشم (قرنیه) و غشاء نازک و مرطوب پوشانندهی بیرون چشم و داخل پلکها (ملتحمه) میباشد. عفونتهای چشم میتوانند بر یک یا دو چشم اثر بگذارند و در افراد با سنین مختلف رخ دهند. علائم آن شامل سوزش، قرمزی، ترشح از چشم و کاهش دید میباشد. درمان این وضعیت بطور معمول بستگی به علت آن دارد.
عفونت چشمی چنین تعریف میشود: چشم قرمز شود، پلکها متورم شود و چشم دارای ترشحات چرکی باشد، یا اینکه آن قدر ترشح زیاد باشد که صبحها هنگام بیدار شدن، چشمها به سختی باز شوند. چشم عضوی از بدن است که اگر روزی دچار اختلال شود، بخش عمده ای از زندگی ما را با مشکل مواجه می کند. یکی از شایع ترین اختلالاتی که ممکن است در چشم پدید آید، عفونت چشم است.
چشمتان قرمز و متورم بود، چراکه ممکن است به عفونت باکتریایی مبتلا شده باشید و نیاز باشد که آنتی بیوتیک مصرف کنید.
با مشاهده علایم عفونت چشم (در بالا گفته شد)، برخی بیماران با چشمهای بسته به چشم پزشک مراجعه می کنند که این خود سبب تشدید عفونت میشود. توصیه این است که در کنار استفاده از داروهای تجویز شده و رعایت شدید نکات بهداشت شخصی، به علت مسری بودن بیماری از بستن چشم نیز خودداری شود.
استفاده از چای تازه دم و بدون عطر و سرد، درمان بسیار خوبی برای رفع عفونت چشمی است. چای یک ضدعفونی کننده بسیار خوب است که افراد در موارد معمولی هم می توانند از آن برای شستشوی چشم خود استفاده کنند.چای کیسه ای آویشن وحشی کمپرس موثری برای درمان عفونت چشم است
افراد می توانند از شامپوی بچه نیز برای شستشوی مژه های خود استفاده کنند که درمان بسیار موثری است، چرا که بسیاری از عفونت های چشمی از زیر مژه ها شروع می شود.
در انتها، با توجه به شروع فصل گرما و افزایش تمایل افراد به شنا کردن در این فصل، مطلبی را جهت یادآوری و تذکر برای شما بیان می کنیم.
خطر ابتلا به عفونتهای چشمی در استخرهای آلوده افزایش مییابد
خطر ابتلا به عفونتهای چشمی و حساسیت چشمی در اثر تماس با آب آلوده و آبی که بیش از حد استاندارد، مواد ضدعفونی کننده دارد افزایش مییابد، اما ترس از این عفونتها نباید مانع رفتن به استخرها و روی آوردن به این ورزش مفید شود.
مسؤولان استخرها باید از ورود کسانی که ورم ملتحمه عفونی دارند و از ظاهر چشمهایشان تشخیص داده میشود جلوگیری کنند.
استفاده از غلظت و ترکیب مناسب مواد ضدعفونی کننده آب ها نیز ضروری است، چون با غلظتهای بالا و غیراستاندارد حساسیتهای چشمی در شناگران پیدا میشود.
همچنین تعداد شناگران باید متناسب با ظرفیت استخر باشد، زیرا با افزایش بیش از حد شناگران، خطر ابتلا به عفونتها بالا میرود.
نظارت دقیق وزارت بهداشت بر کار استخرهای عمومی و به خصوص بر طریقه ضدعفونی کردن آب استخرها در کم کردن عفونتهای چشمی و حساسیتهای آن بسیار مؤثر است، وگرنه مراجعان نمی توانند خودشان کاری کنند که از این عوارض در امان بمانند.