درباره ویروس کرونا بیشتر بدانیم ؟!

تغییر رنگ چشم
عمل تغییر رنگ چشم
اسفند ۱۱, ۱۳۹۸
اجزای چشم - لنز رنگی
اجزای تشکیل دهنده چشم
اسفند ۱۱, ۱۳۹۸
همه

درباره ویروس کرونا بیشتر بدانیم ؟!

ویروس کرونا را بهتر بشناسید

درباره ویروس کرونا بیشتر بدانیم ؟!


کرونا ویروس چیست؟

در حال حاضر همه گیری کرونا ویروس (Coronavirus) جدید در کشور چین در حال وقوع می باشد. این ویروس (COVID-19) می تواند منجر به ایجاد علایمی نظیر تب، سرفه، تنگی نفس گردد. در موارد کمی نیز می تواند موجب عفونت شدید و حتی مرگ گردد. این ویروس اولین بار، از حیوانات آلوده ای که در کشور مبدا (چین) خرید و فروش و مصرف می شدند به انسان منتقل شده ولی اکنون اکثر موارد ابتلا به وسیله تماس انسان آلوده و مبتلا به بیماری با فرد سالم است.

کرونا  چگونه منتشر می شود؟

پاسخ این که دقیقا چطور این ویروس منتقل می شود، مبهم است. در اصل، ویروس کرونا یا از طریق عطسه و سرفه کردن و انتشار بزاق دهان، منتشر می شود و یا از طریق سطوح آلوده به این ویروس به بدن انسان راه پیدا می کند.

اگر بخواهیم از افراد در خطر ویروس کرونا، یک جدول، با اولویت بندی، تهیه کنیم، اولین افراد در خطر، کسانی هستند که ارتباط مستقیم با حیوانات دارند. به عنوان مثال، کسانی که در فروشگاه های فروش حیوانات خانگی فعالیت دارند. دومین گروه افرادی هستند که در خانه از عضو مبتلای خود مراقبت می کنند و کسانی که در بیمارستان ها کار می کنند.

علائم ابتلا به ویروس کرونا

علائمی که از این ویروس، شدت بیش تری در افراد مبتلا داشته اند؛ تب، مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس، ترشح عفونت، از کار افتادن کلیه و در نهایت مرگ هستند.

نمی توان در مورد علائم دیگری نظری داد؛ چرا که تا کنون، هیچ کدام از متخصصین ویروس شناسی نتوانسته اند به طور قطع در مورد علائم بیش تری از این بیماری متفق القول شوند.

آیا کرونا درمان می شود؟

تا به امروز، هیچ درمان قطعی برای این ویروس وجود ندارد؛ نه داروی مشخصی برای درمان آن وجود دارد و نه مراقبت های ویژه و واکسیناسیون ویژه ای برای شکست این ویروس طراحی شده است.

افرادی که هنوز به کرونا مبتلا نشده اند باید اول از همه، تلاش کنند تا از عادت تماس دست با صورت جلوگیری کنند و تا آن جا که می توانند از قرار گرفتن در اماکن شلوغ پرهیز کنند. بسیاری از دانشمندان و پزشکان، شستن دست ها را به صورت مداوم توصیه می کنند و استفاده از الکل و ژل ضد عفونی کننده را به افراد جامعه پیشنهاد می کنند.

هنگام عطسه و سرفه، جلوی بینی و دهان خود را بگیرید و از انتشار بزاق دهان خود در فضا جلوگیری کنید و بلافاصله، دستمال خود را در پلاستیک های در بسته، دور بیاندازید. از ارتباط با افرادی که مشکوک به ابتلا این ویروس هستند خودداری کنید. اگر در محیط هایی مانند بیمارستان و مراکز پر رفت و آمد کار می کنید، حتما از ماسک های فیلتردار استفاده کنید و تنفس هوای آلوده را تا حد امکان کاهش دهید. باز هم تکرار می شود!

دست های تان را به صورت مداوم بشویید! از تماس با حیوانات دوری کنید و تا جایی که امکان دارد از محل زندگی آن ها فاصله بگیرید. اگر هم مجبور به ارتباط با حیوانات هستید، بعد از لمس آن ها، حتما دست های خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، شستشو دهید. اگر کمی احساس کسالت می کنید، در خانه بمانید و استراحت کنید.

اگر عطسه و سرفه های پی در پی دارید و بیش از سه روز، احساس تب می کنید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. در نهایت، باید بدانید که با جلوگیری و رعایت اصول بهداشتی، تا ۹۰ درصد از ابتلا به این ویروس در امان هستید.

دستورالعمل مراقبتی در خصوص کرونا ویروس

توصیه های کلی به منظور کاهش در معرض قرار گرفتن با عوامل میکربی بیماریزا و جلوگیری از انتقال طیف وسیعی از بیماریها به شرح زیر است که شامل بهداشت دست، تنفس و بهداشت مواد غذایی می باشد :

  • مرتبا دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید.
  • هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دورن سطل زباله انداخته و دست های خود را بشویید.
  • از تماس نزدیک با هر کسی که تب و سرفه دارد خودداری کنید.
  • اگر تب، سرفه و یا هرگونه مشکلی در تنفس دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • زمانی که دارای نشانه های سرفه و تب هستید از ارتباط نزدیک با دیگران خودداری کنید و از انداختن آب دهان خود در اماکن عمومی پرهیز نمایید.
  • از تماس مستقیم محافظت نشده با حیوانات زنده و سطوح در تماس با حیوانات خودداری کنید.
  • از مصرف محصولات حیوانی خام یا پخته نشده اجتناب کنید. گوشت خام، شیر یا اندامهای حیوانی خام باید با احتیاط نگهداری شوند تا از تماس آنها با غذاهای پخته شده و آلودگی غذا جلوگیری شود.

بهداشت دست ها

شستشوی دست ها در موارد ذیل الزامی است:

  • بعد از عطسه و سرفه
  • هنگام مراقبت از بیمار
  • قبل، در حین و بعد از تهیه غذا
  • قبل از غذا خوردن
  • بعد از استفاده از سرویس بهداشتی
  • هنگامی که دست ها به وضوح آلوده هستند
  • بعد از تماس با حیوانات یا مدفوع و سایر پسماندهای آن ها
  • فواصل مابین لمس مواد غذایی خام و مواد غذایی پخته و آماده مصرف
  • پرهیز از دست دادن با یکدیگر به دلیل مسایل بهداشتی

بهداشت مواد غذایی

  • تخته گوشت و چاقو مورد استفاده برای گوشت خام، جدا از تخته گوشت و چاقوی مورد استفاده برای غذای پخته باشد.
  • مواد غذایی خوب پخته شده و از مصرف مواد غذایی خام یا نیم پز خودداری شود.
  • از نگهداری مواد غذایی خام، پخته، شسته و نشسته در یک طبقه و در کنار یکدیگر خورداری گردد.
  • کلیه مواد غذایی نگهداری شده در یخچال، فریزر و فضای دیگر باید دارای درپوش مناسب باشند.
  • حتما در زمان شستشوی ظروف غذا از مواد ضد عفونی کننده (وایتکس) در مواد شوینده استفاده شود.
  • استفاده از ظروف غذا مشترک ممنوع است.
  • سرو نمک، فلفل، سماق و آب خوردن در بوفه، آبدارخانه، یا آشپزخانه و سالن پذیرایی در بسته بندی های یکبار مصرف باشد و یا در غیر اینصورت گندزدایی مناسب ظروف حاوی آنها الزامی است.

بهداشت فضاهای عمومی

  • به طور روزانه سطوح مورد تماس مهمانان با محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود.
  • توالت و روشویی مورد استفاده مهمانان با محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود.
  • البسه، حوله و ملحفه های مورد استفاده مهمانان با استفاده از ماشین لباسشویی در آب ۶۰ تا ۹۰ درجه شسته شده و از محلول های ضد عفونی استفاده گردد.
  • به دلیل احتمال ایجاد ذرات ریز آلوده کننده، از تکاندن البسه و ملحفه های مهمان خودداری شود.
  • تمام سطوح در تماس با مهمانان از جمله دسته مبل، صندلی وسایل داخل اتاق دستگیره درب، نرده پله، استیشن پذیرش، کلیدهای آسانسور، راهروها سرامیک های کنار اتاق و … با پارچه یا تی پارچه ای آغشته به محلول ضد عفونی وایتکس رقیق (۱%) گند زدایی شود. و شستشوی دست بعد از آن الزامی است
  • باز بودن کلیه پنچره های اتاق ها و فضای بسته، هنگام ترک مهمان و نظافت جهت تهویه طبیعی محیط الزامی است.
  • کلیه هواکش های سرویس های عمومی حتما روشن باشد تا تهویه مناسب صورت گیرد.
  • از فعالیت پرسنل بیمار و مشکوک به بیماری های تنفسی جلوگیری شود.
  • کلیه پرسنل خانه داری ملزم به پوشیدن ماسک، دستکش و لباس کار مناسب حین انجام وظایف می باشند.
  • کلیه سطل های زباله داخل اتاق ها، سرویس های بهداشتی و فضاهای عمومی باید حتما مجهز به کیسه زباله باشند و در هنگام جمع آوری درب کیسه های زباله حتما محکم گره گردد.
  • کلیه سجاده ها و چادر نماز ها به صورت مستمر و دوره ای جمع آوری، شستشو و ضدعفونی و مورد استفاده قرار گیرد.

نکات لازم گندزدایی

  • جهت زدودن و کاهش بارآلودگی سطوح از عامل بیماریزا، ابتدا سطوح با دستمال مرطوب و آغشته به مواد شوینده نظافت می گردد .
  • گندزدائی توسط دستمالی که توسط محلول گندزدا تهیه شده مرطوب و خیس شده، برای سطوح انجام می شود . دراین قسمت دستمال در سطل یا ظرفی که محتوی محلول گندزدا است غوطه ور شده پس از فشردن و زدودن محلول اضافی بر روی کلیه سطوحی که تماس مشترک برای انها وجود دارد کشیده می شود .
  • لازم است رطوبت ناشی از آغشته شدن سطوح ( میله ها، دستگیره ها، دسته صندلی و جلومبلی و … ) به مواد گندزدا بصورت خود بخودی خشک شده و از خشک کردن سطوح با وسایل و یا دستمال دیگر ممانعت بعمل آید(مهم)
  • مدت حدود ۱۰ دقیقه ای ماندگاری برای اثربخشی مواد گندزدا بر روی سطوح پیش بینی می شود .
  • لازم است نظافت را از یک نقطه آغاز و در طرف یا نقطه مقابل به پایان برسد .
  • دستمال ها و وسایلی که برای نظافت اتاق و فضاهای عمومی استفاده می شود باید از وسایلی که برای شستشو و نظافت سرویس های بهداشتی بکار می رود جدا بوده و در هیچ شرایطی مشترکاً استفاده نگردد .

طریقه تهیه محلول یک درصد وایتکس

یک واحد وایتکس را به ۵ واحد آب سرد و معمولی در ظرفی درب دار و ترجیحا پلاستیکی اضافه نمود . یادآور می شود محلولی که به این ترتیب محیا می شود لازم است در ظرف درب بسته ای نگهداری شده و حداکثر زمان ماندگاری و قابل استفاده بودن برای عملیات گندزدائی ۲۴ ساعت در نظر گرفته شده است . به جهت افزایش کارآمدی ماده گندزدای درست شده، تازه مصرف کردن آن در اولویت می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *